arga logoДехидратацијата, сувоста, нагласената чувствителност на надворешните влијанија од околината се најчестите "штетници" кои што ја погодуваат кожата и косата. Загадувањето на околината, агресивните третмани за лице, како и начинот на живот (стрес, чад, слаба активност, исхрана богата со јаглехидрати итн.), во секој случај го зголемуваат ризикот од стареење на кожата и косата, како и губењето на мекоста и сјајноста кои што се есенцијални фактори за нивната убавина.

Тргнувајќи од овој факт, во лабораториите за истражување на NATURE’S го избравме Аргановото масло, супстанца од растително потекло која со векови се користи кај популациите во Мароко поради нејзините извонредни својства во дерматологијата и медицината. Арганово дрво или на лат.Argania spinosa, е растение кое
што е пронајдено пред околу 80 милиони години. Денес расте само во југозападниот регион на Мароко на сушно тло и може да живее до 200 години. Означено како “татко на човештвото”, ова растение е познато како едно од медицински најзначајните на планетата.

Од неговите плодови всушност се екстрахира Арганово масло, кое што поседува извонредни својства во козметиката и медицината. Благородноста, не само поради реткоста на ова растение, но исто така и поради комплесниот начин на екстрахирање (потребни се 50кг од плодот за да се добие 1л арганово масло), ги зголемува неговите својства за хидратација, емолиентност, еластичност на кожата и косата и го забавува нивното стареење.

Извонредните карактеристики на аргановото масло се резултат на присуството на Омега 6, Фитостероли и витамин Е (дури 200-300% повеќе од маслиновото масло).

arga-velvetyBody cream with Argan and Macadamia Oils 200ml

Свиленкаст крем за тело со арганово и масло од макадам 200мл

arga-softeningRestructuring mask with Argan Oil and Maringa oleifera 125ml

Регенеративна маска за коса со арганово масло и моринга 125мл

arga-rhassolRHASSOUL mask with Rhassoul and Argan Oil 200g

Маска за лице, тело и коса со црвена глина и арганово масло 200г

arga-nomade-kitTravel kit

DELICATE - VELVETY - SILKY TWENTYFOURHOURS

Патничко пакување

arga-svekjaScented candle duration 48 hours

Миризлива свеќа трае 48 часа

arga-24casaAnti-aging cream with Argan Oil and Karite Butter 50ml

24-часовна крема за лице со арганово масло и карите путер 50мл

arga-preciousToning cream with Argan Oil and Acmella Flower 50ml

Тонирачка крема за лице со арганово масло и цвет од акмела 50мл

arga-activeAntistress cream with Argan Oil and Redbush Tea 50ml

Антистрес крема за лице со арганово масло и црвен чај 50мл

arga-berbergoldStretch mark oil body and breast with Argan Oil and Myrrh 150ml

Масло за стрии на тело и гради со арганово масло и миризлива смола 150мл

arga-antifluidDraining and slimming body oil with Argan Oil and Ginger 150ml

Масло за дренирање и слабеење на тело соарганово масло и гингер 150 мл

arga-lipsProtective stick with Argan Oil and Karite Butter 50ml

Заштитен стик за усни со арганово масло и карите путер 50мл

arga-silkyFrequent use shampoo with Argan Oil and Maringa oleifera 200ml

Шампон за честа употреба со арганово масло и моринга 200мл

arga-hamamDelicate body wash with Oil of Argan and Vegetable Proteins 200ml

Гел за туширање на тело со арганово масло и растителни протеини 200мл

arga-delicateCleansing milk with Argan Oil and Damascene Rose 200ml

Млеко за чистење на лице со арганово масло и роза 200мл

arga-intensivRepairing serum with Argan Oil and Acmella Flower 30ml

Регенеративен серум за лице со арганово масло и цвет од акмела 30мл

arga-pureoilPure Argan oil 50ml / 100ml

Чисто арганово масло 50мл / 100мл

 

Share this post

Banner
Banner
Banner

arga-155 beauty-nectar-155

biokap-155 biomasti-155

Контакт

155x155Контакт:
Виола Трејд - Скопје
ул. Востаничка 59
1000 Скопје
+ 389 (02) 2736 462
тел./факс + 389 (02) 2720 438