Био ревитал

bio-revitalБИО РЕВИТАЛ age-retard формула

ПРОТИВ ОКСИДАТИВЕН СТРЕС - За заштита на твоето срце и кожа
Кога создавањето на слободните радикали ги надминува одбранбените системи на организмот настанува оксидативен стрес! Органи изложени на најголем ризик се кожата и срцето. Антиоксидансите го штитат организмот од слободни радикали, забавувајќи го процесот на биолошко-клеточно стареење познато како Age-retard ефект. Биоревитал претставува моќна антиоксидативна формула која содржи полифеноли од семки од грозје, коензим Q10, редуциран глутатион, витамините C, Е и А, како и минералот селен.
Секоја таблета содржи 50мг екстракт од семки од грозје, растителна состојка со силна антиоксидативна активност која ги спречува штетните последици од слободните радикали, одговорни за стареењето на клетките.

Кога и зошто се користи:
Кориснa за лица во средна возраст, пушачи и оние кои секојдневно користат голем број лекови. За лица често изложени на сонце или солариум. За активни спортисти и луѓе кои живеат или работат во загадени средини. Кај лица со кардиоциркулаторни проблеми.

Дневна Ретард формула:
Се препорачува 1 таблета дневно со продолжено ослободување.

Share this post

Banner
Banner
Banner

Контакт

155x155Контакт:
Виола Трејд - Скопје
ул. Востаничка 59
1000 Скопје
+ 389 (02) 2736 462
тел./факс + 389 (02) 2720 438