Омега 3/6

omega3-6МАСНИ КИСЕЛИНИ ЗА ЗАШТИТА НА ВАШЕТО СРЦЕ
Не сите масти во човековиот организам се штетни. Постојат добри масти, полинезаситените масни киселини познати како Омега 3 и Омега 6, кои се навистина корисни за правилна работа и здравјето на кардиоваскуларниот систем.

Магијата на Омега3 масните киселини
Рибите лосос, туна, харинга се богати со полинезаситени масни киселини како EPA и DHA. Овие масти се извонредни протектори на артериите. Ја разредуваат крвта (антикоагулантно дејство), спречуваат акумулација на холестероли, го намалуваат крвниот притисок. Бидејќи не се внесуваат во доволни количини со исхраната, со употреба на производиот Омега 3/6 ги внесувате потребните количини на Омега 3 и Омега 6 масните киселини за да го заштитите вашето срце. Но, рибите не се единствениот избор при заштита на нашето срце. Дури и билки, како што е Лен (Borago off.), содржат дел од супстанциите значајни во одбраната на кардиоваскуларниот систем.

Ленот е главен извор на линолеинска киселина, полинезаситена масна киселина која има блиски карактеристики како и Омега 3 и Омега 6. И овие растителни масти имаат значаен ефект, ја чуваат кожата здрава и хидратирана, вршат контрола на супстанциите вклучени во атеросклеротичниот процес и помагаат во одржување на физиолошки васкуларни параметри. Омега 3/6 врз основа на истражувањата нa BiosLine, е високо квалитетен и корсен додаток во исхраната, формулиран со мешавина на рибино масло титрирана до 50% EPA и DHA, титрирано ленено масло, природен витамин Е и витамин Б5.

Начин на употреба: 2-3 капсули на ден помагаат да се постигнат нормални вредности на масни киселини и холестерол.

Share this post

Banner
Banner
Banner

Контакт

155x155Контакт:
Виола Трејд - Скопје
ул. Востаничка 59
1000 Скопје
+ 389 (02) 2736 462
тел./факс + 389 (02) 2720 438