Витакалм

vita-calm-buonanotteНесоница, НЕМИРЕН сон И ТЕШКОТИИ ПРИ ЗАСПИВАЊЕ

Кога и зошто се користи:
Чајот ВитаКалм е маестрална комбинација од билки кои фаворизираат физиолошка релаксација и помагаат во одржување на пријатен и мирен сон.
Има пријатна арома на портокал.

Начин на подготовка:
Во чаша со вриечка вода се потопува филтерот, се остава да стои 5-10 мин. За да се избегне испарување на активните компоненти, подобро е да се покрие чашата со тацна. Може да се заслади со мед или шекер.

Се препорачува 1 кесичка навечер или по потреба. Може да се конзумира и ладен, затоа што ги задржува сите својства.

 vita-calm-melatoninaНесоница и нередовен сон

Кога и зошто се користи:
Природен препарат кој помага при физиолошко регулирање на сонот, несоница, нередовен сон, како и при состојби како Јet Lag (нарушен сон поради промена на временски зони).
Мелатонин и Валериана во комбинација делуваат синергистички бидејќи мелатонинот го регулира сонот, додека екстрактот од валериана делува како поттикнувач на сонот.
Мелатонинот е супстанца која се создава во организмот за регулирање на циркадијалниот ритам, сон-будност. Со тек на годините се намалува синтезата на мелатонин во организмот.
Максимална дневна доза, препорачана од министерство за здравство е 5мг мелатонин.

Се препорачува 1 таблета навечер, еден час пред спиење со малку вода.

Share this post

Banner
Banner
Banner

arga-155 beauty-nectar-155

biokap-155 biomasti-155

neosten-155 biosline-155

 

Контакт

155x155Контакт:
Виола Трејд - Скопје
ул. Востаничка 59
1000 Скопје
+ 389 (02) 2736 462
тел./факс + 389 (02) 2720 438