Калм ацид

kalmacin-bazikПРОТИВ НЕПРИЈАТНИТЕ КИСЕЛИНИ ВО ЖЕЛУДНИКОТ
КАЛМ АЦИД БАЗИК - Таблети за џвакање

Бариерен ефект: Корален калциум карбонат, магнезиум карбонат и калиум бикарбонат се природни антациди. Со ослободување на карбонатни јони, се редуцира нивото на киселост и се покачува Ph вредноста во желудникот.

Заштита на мукозата: Белата глина ја штити слузницата на хранопроводот од оштетувања предизвикани од желудачниот сок.

Емолиентен ефект: Екстрактот од црн слез и камилица, делуваат на слузницата редуцирајќи ги непријатностите кои ги предизвикуваат киселините. Екстрактите од црн слез обезбедуваат емолиентен ефект, додека камилицата помага при смирување на болните грчеви.Се препорачува по 1 таблета дневно, да се изџвака или да се растопи во уста, по оброк или по потреба.

 kalmacin-kesickiКесички за растворање
Бариерен ефект:
Коралниот калциум и калиум бикарбонат помагаат во одржување на физиолошко Ph во желудникот. Алгинската киселина во присуство на карбонати ослободува јаглерод  диоксид во киселата средина на желудникот и создава гел кој прави физичка бариера околу слузницата на желудникот. Ефектот е засилен со присуството на екстратот од Грчко семе, богато со галактоманани.

Заштита на мукозата: Белата глина ја штити слузницата на хранопроводот од оштетувања предизвикани од желудачниот сок. Емолиентен ефект: Екстрактот од црн слез и камилица, делуваат на слузницата редуцирајќи ги непријатностите предизвикани од зголемената киселост. Екстрактите од црн слез обезбедуваат емолиентен ефект, додека камилицата помага при смирување на болните грчеви. Се препорачуваат 1-2 кесички растворени во половина чаша со вода (на собна температура) во текот на денот, по оброк или по потреба.
** Може да се користи кај бремени жени и доилки

Share this post

Banner
Banner
Banner

Контакт

155x155Контакт:
Виола Трејд - Скопје
ул. Востаничка 59
1000 Скопје
+ 389 (02) 2736 462
тел./факс + 389 (02) 2720 438