Имулене

immuleneforteПрироден препарат за подобрување на имунитетот и зајакнување на организмот

Кога и зошто се користи:
За стимулација и подобрување на природната одбрана на организмот, ефикасно да одговори на агресијата од вируси и бактерии типични за зимската сезона и да го намали интензитетот на симптомите на грип и настинка. Истовремено го намалува и ризикот од појавата на рецидив на истите. Комбинација од Cistus incanus, тип на Роза, медитеранска билка, богата со полифеноли, која го регулира имуниот одговор. Ехинацеа, позната по својот ефект во подобрување на имунитетот и зајакнување на организмот.

Начин на употреба:
Се препорачува 1 таблета дневно, по можност наутро. Најдобро е да се земаат во период од 20 дена, а потоа да се направи 10 дена пауза.
Најдобро е да се користи во тек на 3 последователни месеци.

immulene-juniorПрироден препарат наменет за деца, за подобрување на имунитетот и зајакнување на организмот

Кога и зошто се користи:
Препарат наменет за деца за стимулирање на имуниот систем. Комбинација од Cistus incanus, тип на Роза, медитеранска билка, богата со полифеноли, која го регулира имуниот одговор. Ехинацеа, позната по својот ефект во подобрување на имунитетот и зајакнување на организмот. Содржи и сок од Бозел за подобар заштитен ефект на дишните патишта, примарната заштитна бариера на нашиот организам. Со пријатен вкус,  засладен со сок од цреша.

Начин на употреба:
За деца од 3-5год: 5 мл/дневно, 6-9 год: 10 мл/дневно, 10-14 год: 15 мл/дневно, деца над 15год: 20 мл/дневно. Најдобро е да се зема во период од 20дена, а потоа да се направи 10 дена пауза.

Најдобро е да се користи во тек на 3 последователни месеци.

Share this post

Banner
Banner
Banner

arga-155 beauty-nectar-155

biokap-155 biomasti-155

neosten-155 biosline-155

 

Контакт

155x155Контакт:
Виола Трејд - Скопје
ул. Востаничка 59
1000 Скопје
+ 389 (02) 2736 462
тел./факс + 389 (02) 2720 438