Еква кол

equacolЗА РЕГУЛИРАЊЕ НА НИВОТО НА ХОЛЕСТЕРОЛ

Формулата Еква Кол содржи:
Ферментиран црвен ориз - претставува екстракт, добиен со ферментација на оризот со помош на габата Monascus purpureus, богат со монаколина К, Л, М и Н. Ја редуцира продукцијата на холестерол од црниот дроб (ендоген холестерол), блокирајќи ја активноста на ензимот HMG-CoA редуктаза кој учествува во синтезата на холестерол. Коезним Q10 - со редуцирање на продукцијата на холестерол, се намалува и продукцијата на Коензим Q10 и поради тоа формулата е збогатена со Коензим Q10 за да се одржи физиолошката функција на срцето.

Ризом од благ компир - претставува екстракт од Ipomea Batatas, благ компир кој потекнува од Јужна Америка. Го редуцира шеќерот и триглицеридите во крвта. Кора од мандарина - претставува екстракт богат со полиметоксифлавони, главно нобилетин и тангеретин, кои го олеснуваат навлегувањето на лошиот холестерол ЛДЛ во црниот дроб и ја овозможуваат неговата елиминација (се намалува концентрацијата на ЛДЛ во крвта). Eidrosol - мешавина од плод од маслинка Olea europaea богата со хидрокситирозол и Витамин Е со антиоксидативно и антихолестеролемично дејство.

Начин на употреба: Се препорачува 1 таблета навечер после јадење со малку вода, бидејќи навечер се излачува повеќе холестерол.

* Не смее да се користи за време на бременост, лактација и заедно со хиполипемици (статини).

Share this post

Banner
Banner
Banner

arga-155 beauty-nectar-155

biokap-155 biomasti-155

neosten-155 biosline-155

 

Контакт

155x155Контакт:
Виола Трејд - Скопје
ул. Востаничка 59
1000 Скопје
+ 389 (02) 2736 462
тел./факс + 389 (02) 2720 438