ЕПА 3

epa-3РЕГУЛИРАЊЕ НА ТРИГЛИЦЕРИДИ И ХОЛЕСТЕРОЛ ВО КРВТА

Најбогат избор на Омега 3 масни киселни се морските риби и школки. Во состав на Омега 3 се наоѓаат најзначајните алфа-линоленска киселина, ЕПА и ДХА. Соодносот на ЕПА и ДХА во маслото од риба е 1.5, којшто е задржан во формулата на Биослине а концентрацијата во една капсула е 1100  мг.  Покрај незаситените масни киселини, производот сорджи и витамин Е, како моќен антиоксиданс.

Омега 3 масните киселини ја намалуваат концентрацијата на триглицериди во крвта, ја подобруваат периферната циркулација и го штитат срцето од аритмии, ја зголемуваат концентрацијата на добриот холестерол (ХДЛ) во крвта.
Се користи при: зголемен холестерол и триглицериди во крвта и висок крвен притисок.

Се препорачуваат 2-4 капсули дневно во тек или по оброк.

Share this post

Banner
Banner
Banner

Контакт

155x155Контакт:
Виола Трејд - Скопје
ул. Востаничка 59
1000 Скопје
+ 389 (02) 2736 462
тел./факс + 389 (02) 2720 438