Калиум

kaliumКорисен при изнемоштеност и замор на организмот

Морето е непресушен извор на минерали кои сe особено биорасположливи бидејќи се веќе врзани. Како резултат на ерозијата и седиментацијата на карпите која се одвива на дното на морските површини, минералите се растворени и веќе врзани со другите елементи од морската вода кои ја потенцираат нивната биорасположливост.

На тој начин се формираат калциум карбонат, калциум хлорид, магнезиум оксид, магнезиум сулфат, магнезиум хлорид, цинк сулфат, цинк хлорид и други значајни минерали.

Кога и зошто се користи:
Калиум е минерал кој е присутен внатре во клетките. За зголемување на активност калиум е врзан во 3 органски форми како цитрат, пидолат и малат. При недостаток на калиум се јавува слабост на организмот. Корисен е при состојби на замор и изнемоштеност, мускулни грчеви, регулирање на притисокот, прекумерно потење, повраќање, дијареа и константна употреба на лаксативи.
Се препорачува 2-4  таблети дневно.

Share this post

Banner
Banner
Banner

Контакт

155x155Контакт:
Виола Трејд - Скопје
ул. Востаничка 59
1000 Скопје
+ 389 (02) 2736 462
тел./факс + 389 (02) 2720 438