Природен Витамин Ц

vitamin-c-dzvakanjeЗа зголемување на отпорноста на организмот и имунитеот
Природен витамин Ц добиен од Ацерола, уште наречена Американска цреша, која што содржи најголема концентрација на витамин Ц.

Природниот витамин Ц има улога во одбранбените процеси во клетките, зголемувајќи ја подвижноста на макрофагите кои се одговорни за имуниот одговор.

Треба да се напомене дека Витамин Ц учествува во синтезата на колаген, присутен во сврзните ткива, кожата, ноктите, косата. Формулата на Biosline е збогатена со биофлавоноиди од агруми (портокал, лимон, грејпфрут), кои се наоѓаат во кората и ја даваат бојата на плодовите.

vitamin-c-prirodenДелуваат синергистички со витамин Ц и се препорачуваат за зголемување на отпорноста на организмот и имуниот одговор, подобрување на периферната циркулација и зацврснување на крвните садови, а докажана е и нивната антиинфламаторна и антиалергиска активност.

Share this post

Banner
Banner
Banner

Контакт

155x155Контакт:
Виола Трејд - Скопје
ул. Востаничка 59
1000 Скопје
+ 389 (02) 2736 462
тел./факс + 389 (02) 2720 438