Б-Комплекс форте

b-kompleks-forte

Комплексна формула на витамини од групата Б

Природен извор на витамини од групата Б се житариците, особено овесот Avena Sativa. Присуството на растителни компоненти ја зголемува биорасположливоста на формулата. Содржи хидросолубилни витамини од групата Б и фолна киселна.

Се препорачува при недостаток на витамини од групата Б, состојба која се јавува поради неадекватна исхрана, диабетес, анорексија или при зголемени потреби на витамини од групата Б, состојба која се јавува при зголемен физички напор, инфекции, бременост, доење.

Збогатениот состав на формулата B-complex forte е корисен при состојби како неуралгија, исхијалгија и други проблеми со нервниот систем. Корисен е и во дерматологијата при состојби на дерматитис од најразлична етиологија.

Share this post

Banner
Banner
Banner

arga-155 beauty-nectar-155

biokap-155 biomasti-155

neosten-155 biosline-155

 

Контакт

155x155Контакт:
Виола Трејд - Скопје
ул. Востаничка 59
1000 Скопје
+ 389 (02) 2736 462
тел./факс + 389 (02) 2720 438