Neostem

neostem-logoНеограничена убавина од лабораториите за истражување на Nature’s е создадена новата линија на база на активни стем клетки од Алпска Ѕвезда.

Револуционерно откритие од природата:
Во последниве години научните истражувања докажале невидени својства на стем клетките, односно на клетките кои не се специфицирани, присутни во секое ткиво на живиот организам, кои што ја имаат способнноста да се репродуцираат неограничено.

Стем клетките се присутни и во растенијата кои што се сметаат за вистинска витална точка. Всушност благодарение на нивната природна моќ за регенерација, растенијата можат да се заштитат, да ги обноват оштетените делови и да преживеат во најтешки услови, како интензивен студ или недостаток на вода.

Активни стем клетки од Алпска Ѕвезда пронајдени во лабораториите за истражување  на Nature’s за убавина на кожата. Помеѓу растенијата кои имаат способност да обезбедат регенерација и одбрана, истражувачите на Nature’s ги избрале стем клетките од растението Leontopodium alpinum или Алпска Ѕвезда. Ова растение поседува извонредни механизми за заштита, кои што му овозможуваат опстанок на екстремни климантски услови како остар студ и сонце на голема надморска височина без да настанат големи загуби на вода.

Студиите меѓудругото откриле голем процент на антиоксиданси во Алпската Ѕвезда, супстанци кои ефикасно се спротиставуваат на формациите како што се слободните радикали и како последица на тоа го спречуваат почетокот на клеточното стареење.

Share this post

Контакт

155x155Контакт:
Виола Трејд - Скопје
ул. Востаничка 59
1000 Скопје
+ 389 (02) 2736 462
тел./факс + 389 (02) 2720 438